У Берліні відбувся благодійний концерт, гроші підуть на гуманітарну допомогу Україні

У Берліні відбувся благодійний концерт, гроші підуть на гуманітарну допомогу Україні

Фото, відео
Укрінформ
У Берлінській філармонії в суботу відбувся унікальний благодійний концерт за участю українських зірок класичної музики – як тих, які вже певний час працюють у Німеччині, так і тих, хто прибув буквально кілька днів тому, рятуючись від війни.

Зібрані під час концерту та від продажу квитків гроші підуть на гуманітарну допомогу Україні, передає кореспондент Укрінформу.

Розпочався концерт Гімном України, який глядачі, переповнена зала, вітали стоячи.

Концерт пройшов під патронатом посла України у ФРН Андрія Мельника та президентки Німецького червоного хреста Герди Хассельфельдт.

Благодійний концерт на підтримку України в Берліні/Фото: Ольга Танасійчук, Укрінформ

Мельник зачитав привітання від Першої леді України Олени Зеленської. Вона подякувала «всьому Берліну, всій Німеччині, кожному європейцю, котрий не пройшов повз українську біду; усім, хто зустрічає, прихищає, допомагає адаптуватися». Перша леді переконана, що під час війни музика доречна як ніколи.

Так, у залі був присутній легенда української класичної музики, один з найбільш впливових композиторів сучасності Валентин Сильвестров, який також був змушений залишити рідний Київ.

Концерт готували в рекордні строки. Ініціатором і організатором виступила дружина посла Світлана Мельник, їй допомогли директорка Музею Берлінської стіни Олександра Гільдебрандт, музичний салон IMP, Берлінська філармонія, волонтери та інші.

Зібрані кошти будуть перераховані Червоному Хресту для забезпечення першочергових потреб українців, постраждалих від російської війни. Генеральний секретар організації Крістіан Ройтер заявив, що Україна є державою культури та мистецтва, які саме в найскрутніші часи допомагають лікувати душі. «Я глибоко переконаний, що світ буде сильнішим за темряву варварства», - сказав Ройтер. Він також розповів, що співробітництва з українським Червоним Хрестом є дуже тісним і багаторічним. Ройтер також зазначив, що для сходу України війна розпочалися не 24 лютого 2022 року, а у 2014-му. Наразі, за його словами, в Україні працюють 7 тисяч добровольців, які намагаються допомогти людям пережити війну.

Ройтер також зауважив, що має бути нейтральним, але не може не сказати, ще не уявляє собі кращого посла Держави Україна в ФРН ніж Андрій Мельник, який подекуди каже в очі німецьким політикам дуже неприємні речі. «Коли ви говорите нам відкрито критичні речі, я кажу: дякую, тому що це правда», - сказав чиновник під гучні оплески.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-