Британія передала Україні два мільйони одиниць медичних засобів

Британія передала Україні два мільйони одиниць медичних засобів

Укрінформ
Велика Британія передала Україні понад два мільйони одиниць медичних засобів та обладнання, щоб допомогти країні впоратися з надзвичайною ситуацією.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт британського уряду.

«Ми очолюємо гуманітарні зусилля для підтримки України, надаючи адресну медичну допомогу тим, хто її потребує. Менш ніж за три тижні Велика Британія пожертвувала понад два мільйони виробів медичного призначення… Британія й надалі стоятиме пліч-о-пліч з народом України перед лицем жахливого вторгнення росії», - заявив міністр охорони здоров’я країни Саджид Джавід.

Як зазначається, предмети, включно з життєво важливими ліками, матеріалами для перев’язок та обладнання для інтенсивної терапії, були подаровані Національною службою охорони здоров'я Англії, Шотландії, Уельсу та Північної Ірландії і доставлені за призначенням.

Також на лікування до Британії прибула 21 дитина, що має онкозахворювання.

За словами Джавіда, передана допомога є частиною ширшої гуманітарної відповіді уряду на цю надзвичайну ситуацію.

«Велика Британія надає 220 мільйонів фунтів стерлінгів гуманітарної допомоги Україні. Окрім медичних товарів, ми надаємо житло та гігієнічні набори. Велика Британія також пожертвує понад 500 мобільних генераторів для забезпечення життєво важливою енергією українських лікарень та притулків», - заявила очільниця МЗС Британії Ліз Трасс.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Італії передав у Чернівецьку область вісім автомобілів швидкої медичної допомоги. Їх направлять у регіони, де тривають активні бойові дії.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото з відкритих джерел.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-