ЮНІСЕФ планує залучити майже $150 мільйонів для підтримки українських родин із дітьми

ЮНІСЕФ планує залучити майже $150 мільйонів для підтримки українських родин із дітьми

Укрінформ
Мінсоцполітики та ЮНІСЕФ (Дитячий фонд ООН) домовилися про спільні програми допомоги родинам з дітьми та іншим українцям, що постраждали від війни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці Міністерства соціальної політики за підсумками зустрічі очільниці відомства Марини Лазебної з головою Представництва ЮНІСЕФ в Україні Муратом Шахіном.

“Сторони погодили перші напрямки багатоцільової грошової програми, яку ЮНІСЕФ започатковує спільно з Мінсоцполітики для підтримки найбільш уразливих допомогосподарств. Зокрема погоджено, що першою цільовою аудиторією для виплати грошової допомоги в рамках програми будуть уразливі родини з дітьми віком до двох років, багатодітні сім’ї”, - йдеться у повідомленні.

Сторони домовилися опрацювати надання допомоги першим 10 тисячам родин із новонародженими дітьми.

Мурат Шахін поінформував, що ЮНІСЕФ планує поступово розширювати коло реципієнтів програми — з урахуванням надходження додаткових коштів від донорів. “ЮНІСЕФ звернувся до донорів з метою отримати 149 мільйонів доларів для здійснення гуманітарних грошових переказів”, - розповів посадовець ООН.

ЮНІСЕФ підтримав пропозицію Марини Лазебної об’єднати зусилля для залучення коштів на гуманітарний рахунок, відкритий НБУ для Мінсоцполітики — щоб задовольнити потреби людей із вразливих категорій, які постраждали від воєнних дій, і тимчасово переміщених осіб.

Також ЮНІСЕФ погодився підтримувати соціальних працівників у громадах, які приймають велику кількість переміщених осіб, та сприяти в організації онлайн-навчання дітей, котрі були переміщені внаслідок активних бойових дій, - зокрема в питаннях забезпечення ноутбуками та підтримки учителів.

Як повідомлялося, від початку вторгнення рф в Україні загинули щонайменше 109 дітей, понад 130 поранені і травмовані. Фактичну кількість юних жертв путіна встановити неможливо — через продовження активних бойових дій в багатьох українських містах. Життя сотень тисяч маленьких українців у небезпеці, адже ворог не лише обстрілює мирне населення, а й використовує його як “живий щит”. Лише у блокадному Маріуполі зараз перебувають майже три тисячі немовлят із мамами. Мільйони українських родин із дітьми залишили свої оселі, ви їхавши за кордон чи ставши внутрішніми переселенцями.

ЮНІСЕФ (Дитячий фонд ООН) - світовий лідер із захисту прав та інтересів дітей, що працює у понад 190 країнах і територіях світу. До розв’язання дитячих проблем фонд залучає уряди й наукові установи, бізнес та громадські організації, лікарні й навчальні заклади. Діяльність ЮНІСЕФ фінансується за рахунок добровільних внесків фізичних осіб, підприємств, фондів та урядів.

Фото: CTK Photo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-