Нацбанк Польщі допоможе біженцям з обміном гривень на злоті - ЗМІ

Нацбанк Польщі допоможе біженцям з обміном гривень на злоті - ЗМІ

Укрінформ
Українці в Польщі зможуть обміняти готівкову гривню на злоті вже із середини наступного тижня в рамках програми, яку запускає Національний банк цієї країни.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

«У зв'язку зі значним напливом біженців з території України, які прибувають до Республіки Польща з гривнями в готівковій формі, Національний банк Польщі (НБП) проводить інтенсивну підготовку, що дозволить конвертувати гривні в злоті», - йдеться в повідомленні.

У НБП заявляють, що співпрацюють з найбільшим банком Польщі – PKO Bank Polski, аби дозволити майже двом мільйонам біженців з України обмінювати гривні.

Як зазначається, купюри номіналом 100, 200, 500 і 1000 гривень обмінюватимуться на загальну суму 10 тис. грн на людину у відділеннях PKO Bank Polski.

Європейський центральний банк працює над створенням фінансового механізму, який дозволить мільйонам українських біженців конвертувати свої заощадження у тверду валюту, додає агентство.

Як повідомляв Укрінформ, рятуючись від збройної агресії рф, з 24 лютого до Польщі прибулои вже майже 2 млн громадян України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-