Для українських біженців почав діяти спрощений візовий режим з Канадою

Для українських біженців почав діяти спрощений візовий режим з Канадою

Укрінформ
У Канаді почала діяти тимчасова міграційна програма для українців, які рятуються від війни.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявили у міністерстві імміграції Канади.

Зазначається, що нова програма дає право українцям три роки жити та працювати або навчатися в Канаді. Претендувати на участь у ній можуть усі громадяни України та їхні близькі родичі будь-якого громадянства. Охочі мають подати просту електронну заявку та здати біометричні дані в будь-якому візовому центрі Канади. Весь процес отримання візи буде безкоштовним та займе не довше двох тижнів.

Взяти участь у програмі можна навіть за відсутності чинного паспорта. У такому разі Канада видаватиме одноразовий проїзний документ.

Участь у програмі відкрита й для тих українців, які вже перебувають у Канаді за туристичними візами та хочуть продовжити своє перебування чи отримати дозвіл на роботу або навчання.

У міністерстві імміграції Канади наголосили, що програма не передбачає надання статусу біженця або громадянства Канади. Однак охочі переїхати до Канади назавжди можуть скористатися чинними федеральними та провінційними міграційними програмами.

Уряд Канади також створив спеціальний сайт, на якому охочі канадські роботодавці можуть залишати вакансії для українців.

Як повідомляв Укрінформ, з України  виїхало понад 3,1 млн осіб, 90% з яких становлять жінки й діти.

24 лютого російський президент путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-