Єрмак закликав провідні інвесткомпанії узяти участь у відновленні України після війни

Єрмак закликав провідні інвесткомпанії узяти участь у відновленні України після війни

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак заявив, що Україна не поступиться своєю незалежністю і не здасться, та закликав провідні інвестиційні компанії до участі у відновленні держави після війни.

Про це він сказав під час онлайн-конференції з представниками провідних інвестиційних компаній світу, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу ОП.

Єрмак нагадав, що російська армія продовжує бомбардувати українські міста, унаслідок чого гине мирне населення, діти.

«Про жахливу ситуацію в Маріуполі сьогодні говорить увесь світ. Не набагато краща ситуація в Харкові, у населених пунктах навколо Києва. Та Україна ніколи не здасться, ніколи не поступиться своєю незалежністю. А армія країни, яка не є членом НАТО, зупинила й продовжує боротися з однією з найбільших армій світу», – наголосив очільник ОП.

За його словами, переговори з російською федерацією щодо припинення війни відбуваються непросто, і «дуже складно передбачити все, про що врешті-решт сторони, можливо, домовляться».

Водночас він запевнив, що для України точно немає компромісів щодо її незалежності, суверенітету й територіальної цілісності.

Єрмак переконаний, що війна росії проти України зруйнувала структуру не лише європейської, а й світової безпеки, і потрібно будувати нову, де нашій державі належатиме одна з ключових позицій.

Він також зазначив, що після завершення війни українці дуже швидко відновлюватимуть країну, і для цього влада планує залучити кошти міжнародних партнерів, а також репарації, які має сплатити рф.

Керівник ОП закликав бізнес інвестувати в купівлю військових облігацій українського уряду, а відповідальні компанії, які вже пішли чи йдуть із росії, – переорієнтовуватись у майбутньому на Україну.

На його думку, також слушно було б розглянути питання створення спеціальних фондів чи індивідуальних програм для відновлення й відбудови України.

«Найкращою відповіддю на ті нелюдські вчинки, які ми бачимо зараз на території нашої країни, буде поява на місці зруйнованих будівель найсучасніших будинків, підприємств, де зможуть працювати українці. І ми дуже сподіваємося, що завдяки цьому люди, які зараз змушені виїжджати з України, швидко повернуться на свою батьківщину», – сказав Єрмак.

Як повідомлялося, 24 лютого російський президент путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-