Японія спростила правила в'їзду для біженців з України

Японія спростила правила в'їзду для біженців з України

Укрінформ
Уряд Японії надав можливість в’їзду українцям, які рятуються від російської агресії, навіть якщо у них немає родичів чи знайомих котрі могли б виступити поручителями.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Kyodo News.

«Уряд планує зважити кожен випадок з урахуванням потреб і видавати короткострокову візу в кожному окремому випадку. Це також дозволить змінити тип візи на той, що уможливлює працевлаштування, якщо перебування продовжиться», - йдеться в повідомленні.

Зараз у Японії мають статус резидентів близько 1900 українців. Спочатку для в’їзду переміщених осіб з України вимагалося, аби родичі чи знайомі в Японії виступили поручителями.

«Навіть тим, у кого немає родичів або знайомих в Японії, буде дозволено в'їхати в країну, якщо така потреба продиктована гуманітарними міркуваннями», - повідомив міністр закордонних справ Йошімаса Хаяші.

Міністр юстиції Йошіхіса Фурукава зазначив, що евакуйовані громадяни України, яким надано короткострокове проживання на 90 днів після в'їзду в Японію, зможуть змінити тип візи протягом одного року, що дасть право на проживання та працевлаштування.

Зазначається, що такий крок було зроблено після того, як посол України Сергій Корсунський та інші посадовці закликали Японію дозволити нашим співвітчизникам працювати в Японії.

Як повідомляв Укрінформ, посол України в Японії Сергій Корсунський відзначив, що Японія дуже ретельно і системно дотримується санкційного режиму проти росії, тому в рф немає можливості «вийти у світ» через цю країну.

Нагадаємо, Японія оголосила про заборону з 18 березня експорту 266 товарів і 26 технологій у рамках санкцій, запроваджених через російську агресію в Україні, аби не дати рф та білорусі посилити свій військовий потенціал.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-