Росія використовує свою опозицію для розколу єдності українців - Маляр

Росія використовує свою опозицію для розколу єдності українців - Маляр

Укрінформ
Присутність в українському інформпросторі росіян, які начебто виступають проти війни, загрожує розколом єдності українців.

Як передає Укрінформ, про це заступник міністра оборони Ганна Маляр повідомила у Фейсбуці.

"21-й день нашого опору збройній агресії російської федерації. Ми з вами вже організувались в усіх сферах, давайте ще організуємось в інформаційній", - закликала вона.

Маляр наголосила, що інформаційну зброю рф використовує паралельно з військовим озброєнням, і вони посилюють одне одного.

За її словами, росія шукає шляхи і способи інформаційного впливу на свідомість українців, для чого використовує "слабкі місця" українського народу.

"Ми емоційні і жалісливі, чутливі до тих, хто нам співчуває - на цей інформаційний гачок нас легко взяти. Так само є гачки і в західного суспільства, які використовує рф", - зауважила заступник міністра оборони.

Зараз багато західних компаній виводять свої потужності з росії. Але частина з них стоїть перед дилемою - як залишитися в рф, але не зіпсувати репутацію в очах шанувальників на Заході, додала вона.

За словами Маляр, саме для цього рф вигідно створити видиму опозицію, рух проти путіна і проти війни, адже це серйозний аргумент для виправдання західних компаній перед їхніми західними споживачами.

"Вони ж, умовно кажучи, їхню продукцію постачають не лише росіянам, які підтримують війну, але й великій частині притомних людей, які проти путіна. І їх не можна залишати без їхньої продукції. Повірте, що західне суспільство це виправдання сприйме", - наголосила вона.

"Що стосується України, то в нашому інфопросторі російську опозицію і російських противників війни РФ використовує для розколу нашої єдності. Бо зруйнувати наші будинки не означає зруйнувати нашу єдність і наші переконання. Тому, окрім фізичного руйнування наших міст і сіл, вони намагаються зруйнувати нашу єдність. Чим більше довіри в нас буде до їхньої опозиції і противників війни, тим більше російська федерація їх використає проти нас. І в дуже важливий момент, коли нам потрібно буде займати єдину жорстку позицію проти рф, виявиться, що частина нашого суспільства не зможе це зробити, бо в рф є і притомні люди, які проти війни", - підкреслила Маляр.

Розділити українців за різними світоглядними позиціями, за її словами, і є метою російських інформаційних спецоперацій під час війни.

Тому в українському інформаційному просторі на період війни не повинно бути російських експертів, політиків, колишніх політиків, опозиціонерів, бізнесменів, щиро співчуваючих, "бо їх всіх використає рф проти нас - або прямо, або "втемну".

Маляр закликає не читати пости, статті росіян та не обговорювати їх.

"Не треба їх ні в чому переконувати або дякувати за підтримку - вони всі інформаційна зброя своєї країни (незалежно від того, знають вони про це чи ні). Залиште їхнє інформаційне поле нашим професіоналам. Наші інформаційні війська, повірте, дуже потужні", - резюмувала заступник міністра.

Як повідомлялося, редакторка першого каналу рф Марина Овсяннікова у прямому ефірі програми "Время" розгорнула антивоєнний плакат і викрикнула антивоєнні гасла. Останкінський райсуд Москви оштрафував її на 30 тисяч рублів. Овсяннікову визнали винною в організації неузгодженої публічної акції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-