В Україні запустили портал для збору доказів воєнних злочинів рф

В Україні запустили портал для збору доказів воєнних злочинів рф

Укрінформ
Міністерство юстиції спільно з іншими органами влади запустили спеціальний портал, який необхідний для збору доказів воєнних злочинів російської федерації.  

Як передає Укрінформ, про це інформують на сторінці міністерства у Фейсбуці.

Зазначається, що за 20 днів війни Україна зазнала численних втрат: тисячі наших співвітчизників вже ніколи не побачать своїх рідних та не зможуть повернутися до своїх домівок, російські війська знищують нашу інфраструктуру, стратегічні об’єкти, руйнують цілі міста.

“За все це ворог мусить бути покараним та понести відповідальність. Ми запустили портал, де збиратимемо всі докази злочинів окупанта на нашій землі. Усі вони будуть використані в Міжнародному кримінальному суді в Гаазі”, - ідеться в повідомленні.

Також Мін'юст закликав людей надсилати на портал інформацію, якщо вони стали свідками бойових дій ворога у регіонах України, насилля, диверсій тощо.

“Чим більше доказів зберемо, тим значніше це поглибить покарання агресора, наблизить нашу перемогу та поверне справедливість”, - наголошують у міністерстві.

Проєкт реалізований Міністерством цифрової трансформації спільно з Офісом Президента , Міністерством юстиції, Офісом Генерального прокурора, Представництвом Президента України в Автономній Республіці Крим та Київською школою економіки.

Як повідомлялося, Міністерство культури та інформаційної політики створило сайт для фіксації злочинів росії проти культури, які будуть використані як докази в Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-