Австрія прийме 2 000 українських біженців, які зараз у Молдові

Австрія прийме 2 000 українських біженців, які зараз у Молдові

Укрінформ
Австрія прийме в себе 2 000 вимушених переселенців з України, які наразі знаходяться на території Молдови.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у своєму Твіттері федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер.

"Молдова звернулася до Європейської комісії з проханням про допомогу та попросила терміново прийняти українських біженців. Ми зобов’язані допомогти там, де ми можемо. Тому ми заберемо 2 тис. біженців з Молдови", - написав він.

Раніше міністр транспорту Австрії Леоноре Гевесслер повідомила про відправку потягів до польсько-українського кордону, щоб забезпечити безпечне вивезення українців, які рятуються від війни, та розвантажити таким чином польські табори з біженцями.

Австрійський суспільний мовник ORF повідомляє у понеділок також про те, що до містечка Санкт Георген у федеральній землі Нижня Австрія прибули 73 дитини-сироти з охопленого війною Сєверодонецька на Луганщині. Опіку над дітьми віком від 7 до 18 років взяла на себе місцева влада.

У Молдову, рятуючись від війни, вже виїхали близько 100 тис. українців.

Як повідомляв Укрінформ, раніше головний комітет Національної ради Австрії схвалив два нормативно-правові акти, які регулюють проживання в країні вимушених переселенців з України та їх медичне страхування.

Загалом австрійський уряд виходить з того, що до країни прибуде з України близько 50-60 тис. осіб для тривалого проживання.

Фото: Держприкордонслужба України, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-