Ердоган обіцяє докласти зусиль для припинення вогню в Україні

Ердоган обіцяє докласти зусиль для припинення вогню в Україні

Укрінформ
У питаннях санкцій Туреччина діє в рамках міжнародних організацій, буде докладати зусилля для припинення вогню та підтримуватиме діалог з обома сторонами.

Про це президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердагон сказав на пресконференції за результатами зустрічі з канцлером ФРН Олафом Шольцом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми домовилися докласти дипломатичних зусиль для вирішення російсько-українського питання. Ми продовжимо наші зусилля щодо встановлення (режиму - ред.) припинення вогню», - наголосив Ердоган.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо придбання Туреччиною ОВТ в росії Ердоган сказав про те, що у Туреччини є куплена в росії зброя, а говорити про майбутнє зараз передчасно.

«Говорити про те, що буде в майбутньому, було б передчасно. Але ми повинні зважати на обставини і до чого це призведе. Нам потрібно вибудувати дружні відносини і з паном Зеленським, і з паном путіним. Щодо санкцій, ми зробили те, що було потрібно в рамках правил ООН», - сказав Ердоган.

Президент Туреччини також нагадав, що Туреччина продовжує направляти в Україну гуманітарну допомогу.

Як повідомляв Укрінформ, 10 березня в Анталії за сприяння та посередництва турецької сторони відбулася зустрічі міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби з лавровим. Як сказав після зустрічі голова української дипломатії, досягти домовленостей з намічених питань не вдалося, оскільки лавров продовжував декларувати пропагандистські кліше про боротьбу з націоналістами та не мав повноважень приймати якісь конкретні рішення.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-