У Канаді відбулися багатотисячні мітинги на підтримку України

У Канаді відбулися багатотисячні мітинги на підтримку України

Фото
Укрінформ
У неділю на вулиці канадських міст вийшли десятки тисяч протестувальників проти розв'язаної росією війни в Україні.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Наймасовіша акція, яку організував Конгрес українців Канади, відбулась у Торонто. Близько 10 тисяч людей пройшли центральною частиною міста. Учасники ходи тримали українські прапори та плакати зі словами підтримки українців та вимогами до уряду Канади посилити санкції проти росії й закрити небо над Україною.

У Канаді відбулися багатотисячні мітинги підтримку України/Фото: Misha Lytvynyuk, James Coughlan, Ukrainian Canadian Congress - Toronto Branch

В Оттаві кілька тисяч людей долучилося до мітингу біля будівлі мерії. Перед протестувальниками виступили іноземні дипломати, зокрема посол Естонії, які запевнили у незмінній підтримці суверенітету України.

У столиці провінції Манітоба Вінніпегу, попри мороз, сотні людей вийшли на вулицю, аби висловити солідарність з Україною.

Мітинги на підтримку України відбулися також у Саскатуні й кількох інших містах Канади.

У Канаді проживають понад 1,3 млн осіб українського походження, що є третьою за чисельністю української громадою поза межами України та росії.

Як повідомлялося, 24 лютого російський президент путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-