Ткаченко подякував Meta за проактивну позицію

Ткаченко подякував Meta за проактивну позицію

Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко подякував інтернет-провайдеру Меta за проактивну позицію.

Як передає Укрінформ, це він зробив у Фейсбуці.

«Як ви знаєте, компанія Meta має дещо різні правила щодо публікацій з України та росії. А саме щодо hate speech: українській стороні дозволили не підбирати слова для висвітлення правди про напад росії на Україну. І це правило діяло з першого дня війни: бо ми не можемо про це мовчати. До того ж, такі пости проливають світло на реальну ситуацію в країні та спонукають українців і світ діяти. Вдячний Meta за таку проактивну позицію, адже ми маємо захищатися від агресора, протистояти ворогу та знищувати його», - написав Ткаченко.

Він зауважив, що, тим не менше, це правило не могло обійти стороною російських пропагандистів, які одразу перекрутили його й видали як русофобське чи екстремістське.

«Проте давайте на чисту воду: за агресію проти України відповідальна саме рф. Цинічно кидаючи бомби на лікарні, пологові будинки, обстрілюючи мирних жителів. Впевнений, рішення росії заблокувати Instagram викликане тим, щоб обмежити доступ росіян до правди та залишити для них лише лозунги рупорів кремля з федеральних каналів. Підтримую Meta за їхню безкомпромісність», - підкреслив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський подякував компанії Meta та іншим платформам, які допомагають українцям боротися проти російської агресії.

Генпрокуратура рф направила до суду заяву про визнання Meta Platforms Inc. (Facebook, Instagram, WhatsApp) екстремістською організацією.

Роскомнагляд ухвалив рішення про блокування доступу до Facebook та Instagram у росії через «дискримінацію російських ЗМІ та інформаційних ресурсів».

Із 24 лютого в Україні триває війна проти російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-