Сейм Латвії затвердив додаткові заходи допомоги українським біженцям

Сейм Латвії затвердив додаткові заходи допомоги українським біженцям

Укрінформ
Латвійський парламент ухвалив поправки до Закону про підтримку цивільних осіб України, які визначають додаткові механізми підтримки українських біженців.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Сейму.

При вступі в трудові відносини громадянин України матиме право на одноразову стартову допомогу в розмірі однієї мінімальної місячної зарплати (500 євро), яка не обкладатиметься прибутковим податком. Передбачено, що громадяни України отримають право безкоштовно користуватися громадським транспортом.

До закону внесено зміни для забезпечення неперервності лікування пацієнтів з хронічними захворюваннями за наявності у них чинного рецепту, виданого в Україні. Також обумовлено, що роботодавець має право прийняти на роботу жителя України без проходження першої обов'язкової диспансеризації.

Для дітей, які прибули до Латвії з України без батьків, запроваджено новий інститут позадомашньої опіки – екстреної опіки з окремо прописаними правилами.

Поправки до закону також передбачають підтримку тих громадян України, які, рятуючись від збройного конфлікту, спричиненого рф, в'їжджають до Латвії з тваринами. Уряд визначить порядок реєстрації зазначених тварин і забезпечить виконання обов'язкових санітарно-гігієнічних вимог до них.

З метою спрощення процедури пожертвувань законом передбачено особливий порядок пожертвувань на загальну підтримку українського суспільства. Також планується застосовувати нульову ставку податку на додану вартість до постачання товарів для загальної підтримки українському суспільству.

Поправки до закону набирають чинності наступного дня після їх оприлюднення.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-