Французькі зірки провели благодійний концерт на підтримку України

Французькі зірки провели благодійний концерт на підтримку України

Фото
Укрінформ
Французькі зірки організували концерт у паризькій залі Maison de la Radio за участю дружини Президента Франції Бріжит Макрон на підтримку України, у ході якого на допомогу українцям перерахували вісім мільйонів євро.

Як передає Укрінформ, про це повідомила перша леді України Олена Зеленська у Фейсбуці.

Вона розповіла, що французькі зірки об'єдналися під гаслом – “Єдині з Україною” й разом із Radio France et France television організували фантастичний концерт в знаковій паризькій залі Maison de la Radio.

За словами Олени Зеленської, цю солідарність і підтримку України почула й побачила вся Франція.

«І поки у прямому ефірі у виконанні Джейн Біркін, Паскаля Обіспо, Барбари Праві, Карли Бруні та інших відомих виконавців звучали французькі хіти й класичні твори, глядачі через смс перерахували на допомогу Україні вісім мільйонів євро! Це не просто цифри – це майбутні медикаменти, одяг, прихисток для наших людей. Неймовірна підтримка від дружнього небайдужого народу», - зауважила дружина Президента.

Французькі зірки провели благодійний концерт на підтримку України

Водночас вона поділилася, що особлива емоція – виконання Андрієм Бондаренком – баритоном Національної опери України, у супроводі Національного симфонічного оркестру Франції, Національного гімну України, за яким прозвучала «Ода до Радості» – гімн Європи.

Олена Зеленська подякувала кожному в Франції, хто надіслав допомогу чи прийняв у себе українську родину, та висловила особливу вдячність дружині французького Президента.

«Окрема подяка першій леді Бріджит Макрон. Вона особисто була вчора на цьому концерті.

Крім того, фундація Бріджит Макрон оголосила про скерування ще одного мільйона євро на екстрену допомогу в українських лікарнях» - підкреслила перша леді України.

Вона проінформувала, що завдяки підтримці першої леді Франції та Міністерству охорони здоров'я Франції українські діти, що потребують шпиталізації і перебувають у найбільш постраждалих від агресії містах, тепер продовжать лікування у Франції.

«Позавчора група дітей прибула до Львова, щоб у подальшому отримати допомогу у французьких медзакладах. Сподіваюсь, уже скоро вони вирушать на лікування. Дякуємо, Франціє!», - зазначила дружина Президента.

Як повідомлялося, 24 лютого президент росії путін оголосив про початок російського вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-