Потяг із гуманітарною допомогою, зібраною в Латвії, вирушає до Маріуполя

Потяг із гуманітарною допомогою, зібраною в Латвії, вирушає до Маріуполя

Укрінформ
Суспільство "Єдині для України" у співпраці з латвійськими виробниками продуктів харчування та гігієнічних товарів зібрало великий гуманітарний вантаж для Маріуполя.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє Delfi.

Уточнюється, що зібраний вантаж переправили трьома вантажними автомобілями на кордон Польщі з Україною. Потім його перевантажили до товарного поїзда, який вирушає далі.

У зборі гуманітарної допомоги взяли участь багато латвійських виробників: Cido grupa відправила жителям України питну воду та соки, Balticovo - яйця, Lat Eko Food - дитячі продукти харчування Rudolfs, Naukseni - питну та мінеральну воду, Kunturi - свинячі консерви, Galas pars , Otanku dzirnavnieks - крупи та підгузки, Aluksnes putnu ferma - яйця.

Виробник косметики H. A. Brieger відправив у складі вантажу для мешканців України засоби гігієни – зубну пасту, гелі для душу та шампуні. Також цим потягом відправлено укомплектований приватними особами вантаж кормів для тварин.

Засновник товариства "Єдині для України" Анастасія Удалова повідомила, що комплектація вантажів у Ризі продовжується і товариство закликає латвійські підприємства, які можуть підтримати цю ініціативу фінансово, продуктами харчування, медичними та гігієнічними товарами, звертатися до товариства.

Для доставки гуманітарних вантажів до товариства "Єдині для України" також увійшли косметична фабрика HA Brieger, Даугавпілський локомотиворемонтний завод та інші підприємства Skinest Grupp, що належить естонському мільйонеру Олегу Осиновському.

Як повідомлялося, 24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Фото: delfi

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-