Мішель запросив лідерів ЄС на неформальну зустріч для обговорення війни в Україні

Мішель запросив лідерів ЄС на неформальну зустріч для обговорення війни в Україні

Укрінформ
Президент Європейської ради Шарль Мішель надіслав главам держав та урядів ЄС лист-запрошення до участі у неформальній зустрічі Євроради 10-11 березня.

Текст документа оприлюднений на сайті Євроради, повідомляє Укрінформ.

«Росія знову принесла війну у Європу. Ця неспровокована та нічим не виправдана військова агресія проти України грубо порушує міжнародне право та підриває європейську безпеку. Росія завдала немислимих страждань народу України. Ми віддаємо шану народові України за його мужність у захисті власної країни. Разом із Україною ми твердо стоїмо на боці свободи й демократії. Україна є частиною нашої європейської родини», - йдеться у листі.

Мішель зауважив, що у відповідь на російську агресію Європейський Союз продемонстрував єдність та силу та поширив на країну-агресора найпотужніші санкції, що будь-коли були ухвалені. ЄС і його країни-члени надають скоординовану гуманітарну, політичну, фінансову та матеріальну підтримку Україні, приймають численних біженців.

«Цей конфлікт та його наслідки будуть у центрі нашої неформальної зустрічі у Версалі 10-11 березня, яку люб’язно прийматиме президент Макрон», - додав очільник Євроради.

Він зауважив, що темами для обговорення будуть розвиток оборонних спроможностей Євросоюзу, скорочення енергетичної залежності від російського газу, нафти та вугілля, а також розбудова потужної економічної основи ЄС.

Як повідомлялося, 24 лютого президент путін оголосив про початок російського вторгнення до України. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Європейський Союз застосував потужний пакет санкцій проти країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-