Незабаром запрацює сайт для іноземців, які хочуть вступити в Інтернаціональний легіон оборони України

Незабаром запрацює сайт для іноземців, які хочуть вступити в Інтернаціональний легіон оборони України

Укрінформ
Незабаром запрацює сайт fightforua.org, який міститиме всю необхідну інформацію для громадян іноземних держав, які хочуть приєднатися до Інтернаціонального легіону оборони України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс Президента України.

Після того, як 24 лютого Росія здійснила широкомасштабне військове вторгнення на територію України та з перших днів почала завдавати ударів по мирному населенню та інфраструктурі, Українська держава закликала іноземців приєднуватися до боротьби за мир і демократію у Європі та всьому світі, ідеться в повідомленні.

Указом Президента Володимира Зеленського з 1 березня 2022 року був запроваджений безвізовий режим в’їзду в Україну для громадян іноземних держав, які бажають вступити до Інтернаціонального легіону оборони України, крім громадян держави-агресора.

Іноземці, які хочуть допомогти Україні, зможуть знайти на сайті https://fightforua.org/ детальну покрокову інструкцію, як приєднатися до справедливої боротьби з агресором.

Зокрема щоб вступити до лав Інтернаціонального легіону оборони України, необхідно звернутися до посольства України у своїй державі з відповідним наміром та уточнити, які документи та одяг (обладнання) потрібні або рекомендовані.

Потім необхідно пройти співбесіду в посольстві з аташе з питань оборони та оформити візу з консулом. Далі подається заявка на призов до Збройних сил України на добровільну військову службу за контрактом.

Після цього легіонер отримає інструкцію щодо подорожі Україною, необхідні документи та обладнання. Рекомендовано, якщо є, взяти із собою військовий комплект, наприклад, одяг або його елементи, спорядження, шолом, бронежилети тощо.

За необхідності представники посольств та консульств України нададуть допомогу в дорозі.

Прибувши на збірний пункт в Україні, легіонер підписує контракт і приєднується до Інтернаціонального легіону оборони України. Після цього він готовий вступити в битву з окупантами разом із бійцями з усього світу та українськими воїнам, зазначають в ОП.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-