Керівники уряду та парламенту Австрії помолилися за Україну

Керівники уряду та парламенту Австрії помолилися за Україну

Фото
Укрінформ
Очільники та члени уряду Австрії, спікер парламенту та керівники парламентських фракцій відвідали українські греко-католицьку та православну громади Відня на знак солідарності та співчуття з українським народом.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

Керівництво уряду на чолі з канцлером Карлом Негаммером та віцеканцлером Вернером Коглером, спікер Національної ради Вольфганг Соботка, депутати, представники міста Відня та посол України в Австрії Василь Химинець прибули до української греко-католицької церкви Святої Варвари у центрі Відня у четвер увечері. Після спільної молитви представники австрійської влади запалили свічки за мир в Україні та в пам'ять про жертв російської агресії.

Керівники уряду та парламенту Австрії помолилися за Україну/Фото: Kardinal Christoph Schönborn, Karl Nehammer, Facebook

Політичне керівництво Австрії також відвідало розташований поряд пункт збору гуманітарної допомоги для України та поспілкувалися з українськими волонтерами.

Після цього австрійські політики вирушили до розташованого неподалік собору Святої Трійці, де проходять богослужіння української православної громади Відня. Після молитви та запалювання свічок керівництво та члени уряду Австрії поспілкувалися з представниками української громади, яка також збирає гуманітарну допомогу для співвітчизників.

"Те, що ми зараз переживаємо щодо України, важко передати словами. Мене переповнює сум, коли я бачу, як тисячі людей, дітей і жінок, змушені залишати свої домівки, щоб не стати жертвами війни, якої вони не розпочинали та ніколи не хотіли. На спільній службі в українських парафіях ми згадали про них та усіх жертв", - заявив федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер.

Напередодні в українській греко-католицькій церкві відбулася спільна молитва за Україну за участю архієпископа Відня кардинала Крістофа Шенборна.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан ініціював початок розслідування ситуації в Україні.

38 країн направили спільне звернення до МКС провести розслідування військових злочинів Росії в Україні.

Фото: Kardinal Christoph Schönborn, Karl Nehammer, Facebook, religion.orf.at

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-