Мер Вільнюса: Посольство Росії стоятиме на вулиці Героїв України

Мер Вільнюса: Посольство Росії стоятиме на вулиці Героїв України

Укрінформ
Вільнюський мер Ремігіюс Шимашюс заявив, що вулицю, на якій у литовській столиці розташоване російське посольство, буде названо вулицею Героїв України. 

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Фейсбук-акаунт Шимашюса.

«Відтепер на візитівці кожного співробітника посольства Росії буде віддано шану героям України. Тому, хто пише листа до посольства, доведеться думати і про жертви російської агресії, і про героїв України», - пише Шимашюс.

Він уточнив, який вигляд матиме цей напис литовською та російською мовами: Ukrainos didvyriu 2 / Вул. Героїв України 2. При цьому посольство Росії буде єдиною адресою на вулиці Героїв України. Мер Вільнюса повідомив, що принципової домовленості про новий топонім у Вільнюсі вже досягнуто, а «формальності владнаємо найближчим часом, у середу (9 березня – ред.), відповідно до закону». «Я також говорив з міністром транспорту та комунікацій Маріусом Скуодісом. Підозрюю, що Lietuvos pastas необов'язково доставлятиме листи, якщо адреса вказана неправильно», - зазначив Шимашюс.

Раніше, 24 серпня 2018 року, сквер навпроти російського посольства у Вільнюсі отримав назву Сквер ім. Бориса Нємцова. Після початку російської агресії 24 лютого у цьому сквері постійно відбуваються акції на підтримку України.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-