Столиця Канади готова приймати біженців з України - мер

Столиця Канади готова приймати біженців з України - мер

Укрінформ
Столиця Канади Оттава готова тепло прийняти українських біженців та надати їм посильну допомогу.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у листі, надісланому мером Оттави Джимом Вотсоном міністру імміграції Канади.

“Пишу Вам, аби запросити біженців з України до Оттави. Оттава - живе місто, яке приймало в обійми багато біженців з інших країн, які тікали з політичних причин, зазнавали релігійного переслідування чи стикалися із природними катаклізмами, зокрема із В'єтнаму, Сомалі, Косова та Сирії. Ці біженці успішно інтегрувалися до наших громад та позитивним чином доклалися до нашого культурного та економічного різноманіття”, - заявив Вотсон.

Він наголосив, що жителі Оттави “приголомшені подіями, які відбуваються в Україні, та неймовірно складною ситуацією, перед якою постали ті, хто тікає з батьківщини”. “Якщо місто Оттава може якось допомогти, знайте, що ми готові це конструктивно зробити. Ми раді тим людям, які хочуть приїхати до нашої країни та приєднатися до 1,4 млн українців, які вже називають Канаду домом”, - зазначив мер.

Вотсон додав, що Оттава “має розгалужену мережу партнерів, які допомагають розселенню біженців у місті”. “Буду радий працювати із Вашим міністерством, аби визначити місцеві ресурси, системи підтримки та наявні можливості, щоб запросити та прийняти українців у Оттаві”, - зауважив він.

Як повідомлялося, раніше мер Оттави символічно “перейменував” вулицю, на якій знаходиться посольство РФ, прикріпивши жовто-блакитні таблички зі словами “Вільна Україна” на відтинку, де знаходиться російська дипустанова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-