Німеччина та Ізраїль наполягають на припиненні війни в Україні

Німеччина та Ізраїль наполягають на припиненні війни в Україні

Укрінформ
Воєнні дії в Україні розвиваються таким чином, що можна рахуватися з затяжною війною з великою кількістю жертв, що треба обов’язково упередити.

На цьому наполягають канцлер ФРН Олаф Шольц і прем’єр-міністр Ізраїлю Нафталі Бенеті, передає кореспондент Укрінформу.

«Є великі побоювання щодо подальшого розвитку. Треба зробити все, щоб змінити ситуацію, припинити військові дії. Атаки на громадські об’єкти треба негайно припинити та дати шанс дипломатії уможливити переговори», - заявив на брифінгу після переговорів у Єрусалимі Шольц.

«Ми вимагаємо негайного перемир’я… Ми проводимо помірну та зважену політику та робимо те, що можемо для пом’якшення наслідків», - сказав Бенет у відповідь на запитання, чому Ізраїль навіть не ввів проти РФ санкцій.

Обидва політика категорично виключили участь в конфлікті своїх країн.

«Це було б у цій ситуації неправильно», - сказав німецький канцлер, назвавши ситуацію загрозливою та ризикованою, адже точиться війна між найбільшою і до того ж ядерною державою і другою найбільшою державою в Європі».

Натомість вони підкреслили готовність надавати Україні гуманітарну допомогу. Ізраїль, за словами Бенета, напередодні відправив три літаки з 300 тоннами допомоги, що назвав «унікальним в ізраїльській історії». І обіцяв, що далі буде більше. Бенет також згадав 200-тисячну єврейську громаду в Україні.

Шольц зі свого боку запевнив, що ЄС готовий взяти ще більше біженців війни з України, ніж уже прибули.

24 лютого Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Відтоді війська РФ неодноразово порушували закони і звичаї ведення війни: обстрілюють мирне населення, в тому числі із забороненої зброї, використовують цивільних як «живий щит» тощо.

Україна направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Прокурор МКС Карім Хан ініціював початок повноцінного розслідування ситуації в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-