Польща документуватиме злочини Росії в Україні для Гааги

Польща документуватиме злочини Росії в Україні для Гааги

Укрінформ
Польська прокуратура розпочала слідство у справі збройної агресії Росії проти України. Зібрані документи буде передано до Міжнародного суду в Гаазі.

Про це заявив генпрокурор Польщі – міністр юстиції Збігнєв Зьобро, передає кореспондент Укрінформу.

“За моїм розпорядженням прокуратура розпочала слідство у зв'язку із загарбницькою війною, жертвою якої стала Україна. У рамках цього слідства ми документуватимемо усі ці події, які пізніше даватимуть підстави притягнути винних у цих злочинах до міжнародної кримінальної відповідальності”, - заявив Зьобро.

Він зауважив, що відгукнувся на прохання генпрокурора України Ірини Венедіктової розпочати документування злочинів РФ в Україні.

“Звичайно, я висловив повну підтримку, солідарність і готовність до будь-якої правової допомоги, яка можлива з нашої сторони”,- заявив Зьобро.

За його словами, слідство ініційовано на підставі 117 ст. Кримінального кодексу Польщі і стосуватиметься агресії, яку розпочали 24 лютого представники Російської Федерації проти суверенітету і територіальної цілісності України.

Прокурор Даріуш Барський повідомив, що на початковому етапі слідства прокуратура документуватиме злочини завдяки збиранню показів свідків, біженців, які упродовж останніх днів приїхали до Польщі.

Він зауважив, що до Польщі прибуває багато біженців з України. Відтак їхні свідчення буде долучено до процесу.

Прокурор повідомив, що лист з приводу початку цього слідства Польща направить до Міжнародного трибуналу в Гаазі. За його словами, в цьому питанні Польща співпрацюватиме з Литвою, яка також має намір подати позов проти Росії за агресію в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-