Комітет канадського парламенту підтримав скасування віз для українських біженців

Комітет канадського парламенту підтримав скасування віз для українських біженців

Укрінформ
Постійний комітет парламенту Канади із питань імміграції підтримав пропозицію про скасування віз для біженців з України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Більшість членів комітету підтримали проєкт постанови, хоча депутати від Ліберальної партії проголосували проти.

Після схвалення профільним комітетом, проєкт буде направлено до сесійної зали, де він має отримати схвалення більшості депутатів, аби набути чинності.

Зазначимо, що рішення про візовий режим належить до компетенції уряду, а не парламенту, однак законодавці можуть висловити політичну підтримку та звернутися до виконавчої гілки влади із запитом на розгляд певного питання.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан ініціював початок розслідування ситуації в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-