У Гельсінкі під посольством РФ пройшла акція на підтримку України

У Гельсінкі під посольством РФ пройшла акція на підтримку України

Фото, відео
Укрінформ
Центр фінської столиці Гельсінкі 1 березня було перекрито поліцією у зв'язку з акцією на підтримку України та проти злочинної політики російського керівництва.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Раніше у центрі Гельсінкі вже пройшли кілька акцій на підтримку України, вони проводилися на площі біля будівлі парламенту з подальшою ходою вулицями міста.

Цього разу місцем проведення акції стала вулиця, де знаходиться посольство РФ у Фінляндії. Через демонстрацію поліція повністю перекрила автомобільний та трамвайний рух.

У Гельсінкі пройшла акція на підтримку України/Фото: Dmitry Florin

Вперше в історії російського посольства його захищали правоохоронці. Центральні ворота посольства прикривав поліцейський автомобіль.

Акція, на яку прийшли, за різними підрахунками, від 1500 до 2000 осіб, що за фінськими мірками дуже багато, тривала понад 2 години.

Навпроти посольства, прямо посеред проїжджої частини, хор університету Гельсінкі виконував пісні фінською мовою, в яких часто було чутно «Україна». У багатьох учасників текст був на екранах телефонів, вони підспівували хору.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні ввели воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-