Британська королівська родина назвала жорстокою агресією вторгнення РФ в Україну

Британська королівська родина назвала жорстокою агресією вторгнення РФ в Україну

Укрінформ
Спадкоємець британського престолу принц Чарльз у вівторок засудив Росію за вторгнення в Україну, назвавши його «жорстокою агресією» проти демократії. 

Про це передає Укрінформ з посиланням на інформагентство UPI.

За словами принца, він підтримує українських солдатів і громадян, які чинять опір російським військам.

«Цінності демократії і свободи сьогодні піддаються нападу в Україні найбільш безсовісним чином, - сказав Чарльз. - Ми солідарні з усіма, хто протистоїть жорстокій агресії».

Принц Чарльз не вперше критично висловився про президента Росії Володимира Путіна. У 2014 році він порівняв його з Адольфом Гітлером.

Чарльз є третім членом королівської сім'ї, який висловився про вторгнення, - після своїх синів - принца Гаррі та принца Вільяма.

«Принц Гаррі і Меган, герцог і герцогиня Сассекські і всі ми в (громадській організації) Archewell виступаємо разом з народом України проти цього порушення міжнародного та гуманітарного права й закликаємо світову спільноту та його лідерів зробити те саме», - ідеться в заяві принца Гаррі та його дружини Меган Маркл.

«У жовтні 2020 року ми мали честь зустрітися з президентом Зеленським і першою леді, щоб дізнатися про їхню надію та оптимізм щодо майбутнього України. Сьогодні ми підтримуємо президента і весь народ України, який мужньо бореться за це майбутнє, - заявили принц Вільям та його дружина Кейт Міддлтон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-