Італія дає Україні зброю для відбиття російської агресії

Італія дає Україні зброю для відбиття російської агресії

Укрінформ
Голова уряду Маріо Драгі заявив, що Італія готова запровадити додаткові санкції проти Москви за її вторгнення в Україну та надати зброю Україні для відбиття агресії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

Драгі також засудив РФ за приведення її ядерного арсеналу стримування у стан підвищеної готовності, сказавши парламентаріям, що це рівнозначне шантажу.

Зазначається, що США, Велика Британія, Європа та Канада запровадили хвилю санкцій проти Москви після початку воєнних дій. Водночас Драгі сказав, що найближчим часом можуть бути впроваджені нові санкції.

"Зокрема, я запропонував подальші адресні заходи проти олігархів. Ідея полягає у тому, щоб створити публічний міжнародний реєстр тих, хто має статки у понад 10 мільйонів євро", — сказав Драгі.

Колишній президент Європейського центрального банку заявив, що хоче посилити тиск на російський центробанк, додавши, що до санкцій має долучитися розташований у Швейцарії Банк міжнародних розрахунків.

Драгі сказав, що для Європи важливо не допустити перемоги російської агресії та попросив парламент затвердити плани уряду надіслати Україні зброю, щоб допомогти їй захиститися.

Сенат переважною більшістю підтримав цю пропозицію, проголосувавши 244 голосами «за» та 13 «проти», що є рідкісною підтримкою в Італії щодо постачання зброї у зону активних бойових дій.

Дипломатичне джерело повідомило, що серед озброєнь, які можуть бути відправлені Україні, зенітні ракети Stinger та великокаліберні кулемети.

«Героїчний опір українського народу та Президента Зеленського створює перед нами нову реальність та змушує робити вибір, який ще декілька місяців тому був немислимим», – сказав Драгі.

Як повідомлялося, Президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

У країні запроваджено воєнний стан і оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-