Українцям роздаватимуть спецпакети з продуктами через поштові відділення - ОП

Українцям роздаватимуть спецпакети з продуктами через поштові відділення - ОП

Укрінформ
Українська влада організує роздачу населенню спеціальних пакетів з продуктами харчування через поштові відділення.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це розповів заступник керівника Офісу Президента Ростислав Шурма в ефірі телеканалу "Рада".

Він додав, що роздача таких пакетів наразі організовується в рамках гуманітарної допомоги від міжнародних партнерів України.

"Це буде окрема система роздачі пакетів з щоденним раціоном для населення. Ми будемо роздавати через мережу Укрпошти, "Нової пошти", можливо, будуть організовані відділи роздачі у супермаркетах та будуть задіяні до роздачі працівники соціальних служб", - сказав Шурма.

Він зазначив, що ситуація із забезпеченням продовольством населення залежить від регіону, і держава співпрацює з десятьма найбільшими продуктовими мережами для забезпечення продуктами харчування громадян України.

"Ми бачимо, що за сьогоднішню добу кількість відвантажень по основних містах в 3-4 рази більша, ніж у попередні дні. Ми будемо їх нарощувати кожного дня, думаю, протягом 3-5 днів ми повинні більш-менш стабілізувати ситуацію", - наголосив Шурма.

За його словами, наразі в окремих містах, таких як Чернігів, Суми, Харків та Херсон, дуже погана ситуація із забезпеченням продовольством, бо ці міста заблоковані. Шурма зауважив, що держава шукатиме рішення для забезпечення жителів цих міст продуктами харчування.

Шурма також повідомив, що українські виробники харчових продуктів першої необхідності отримають велике державне замовлення.

"Ми сьогодні прийняли рішення про велике державне замовлення, яким ми гарантуємо завантаження всіх хлібопекарень, консервних заводів, м'ясних цехів, виробників круп, макаранів, які виробляють товари першої необхідності", - заявив він.

Він додав, що держава викупить усю продукцію, яку не зможуть реалізувати українські виробники, і роздасть її населенню.

За словами Шурми, значна кількість виробництв харчової продукції в Україні зупинилася через розірвані ланцюги поставок та відсутність платежів. Українська влада наразі в ручному режимі аналізує ситуацію на кожному підприємстві.

Як повідомлялось, Мінагрополітики провело координаційні наради з виробниками борошна, хліба, торговельними мережами. Більшість підприємств із виробництва продуктів харчування працюють у штатному режимі.

Фото: Reader's Digest

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-