Австрія надає Україні 10 тисяч шоломів та 100 тисяч літрів пального

Австрія надає Україні 10 тисяч шоломів та 100 тисяч літрів пального

Укрінформ
Австрія надасть Україні оборонне оснащення, зокрема 10 тисяч шоломів.

Про це заявила федеральний міністр оборони Австрії Клаудіа Таннер, передає кореспондент Укрінформу.

"У найтемніші та найтяжчі години, які зараз переживає Україна, ми солідарні з країною та її народом. І тому ми вирішили підтримати Україну нелетальним військовим оснащенням в межах Європейського фонду миру. Загалом у межах цього проєкту ми надаємо близько 10 тисяч шоломів", - сказала Таннер.

Вона додала, що австрійська армія допоможе українським цивільним громадянам краще захистити себе й у межах програми допомоги сусідам.

Федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер також повідомив, що Відень допоможе Україні шоломами, оснащенням для цивільних сил, а також пальним. За його словами, пакет допомоги передбачає відправку в Україну 100 тисяч літрів пального.

"Ситуація в Україні залишається непередбачуваною. Те саме стосується і президента Росії Володимира Путіна, про що свідчить оголошення про підвищений стан боєготовності ядерних збройних сил", - заявив Негаммер.

На додачу до виділених раніше 2,5 млн євро гуманітарної допомоги австрійський уряд прийняв рішення про виділення ще 15 млн євро, які будуть передані МКЧХ, УВКБ ООН, ЮНІСЕФ та австрійським неурядовим організаціям на місцях в Україні.

Рішення щодо пакету допомоги Україні має бути прийняте Радою міністрів Австрії у середу.

"Той, хто допомагає швидко, допомагає подвійно", - заявив глава австрійського уряду.

Віцеканцлер Вернер Коглер також наголосив, що мирному населенню в Україні має бути надано швидку та солідарну допомогу. "Ми не залишимо українське населення на самоті в цю тяжку годину", - заявив він.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-