Зеленський: Українці борються за свою землю і свободу

Зеленський: Українці борються за свою землю і свободу

Укрінформ
Українці борються за свою землю і свободу, і нас ніхто не зламає.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час виступу перед Європарламентом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми боремося просто за свою землю і за свою свободу, повірте мені, незважаючи на те, що зараз заблоковані всі великі міста нашої держави, ніхто в нашу свободу — і в державу — не зайде. Повірте мені: кожна площа сьогодення, сьогоднішнього дня, як би вона не називалась, вона буде називатися площею Свободи в кожному місті нашої держави», - заявив Зеленський.

Він зазначив, що українців ніхто не зламає: «Ми сильні, ми — українці».

«У нас є бажання, щоби наші діти жили. Мені здається, що це чесно. Вчора 16 дітей загинуло, і знову президент Путін скаже, що це якась там операція, і "ми б’ємо по військовій інфраструктурі". Але де наші діти, вони на військових заводах працюють? На яких ракетах, може, вони в танках їздять? 16 дітей ти вбив», - заявив Зеленський, звертаючись до Путіна.

Як повідомляв Укрінформ, глава країни-агресора Володимир Путін 24 лютого оголосив, що розпочинає "спецоперацію" в Україні та вводить війська.

Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-