Латвійці зможуть воювати за Україну - Сейм вніс зміни до закону

Латвійці зможуть воювати за Україну - Сейм вніс зміни до закону

Укрінформ
28 лютого 2022 року латвійський Сейм у двох читаннях підтримав поправки до Закону про національну безпеку, які дозволять громадянам Латвії воювати на боці України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє національне телерадіомовлення LSM.

Законопроєкт був розроблений у зв'язку з вторгненням Росії в Україну, а також з урахуванням того, що громадяни Латвії можуть бути залучені до збройних дій у складі ЗСУ або в рухах опору.

Латвійська сторона зазначає, що особам, які планують службу в Україні, необхідно негайно зареєструватись у структурному підрозділі резерву Національних збройних сил.

Наразі закон загалом забороняє громадянину Латвії служити у збройних силах, внутрішній армії, військовій організації, службі розвідки чи безпеки, поліції чи судових службах іноземної держави або іншого суб'єкта міжнародного права. Проте є винятки для служби в структурах ЄС, держав-членів ЄС, НАТО та деяких інших міжнародних організацій.

Як повідомлялося, в Україні створюється Міжнародний легіон територіальної оборони у складі іноземців, які бажають долучитися до спротиву російським окупантам та захисту світової безпеки. Для реєстрації в Міжнародному легіоні територіальної оборони особи можуть звернутися до аташе з питань оборони в посольстві України своєї країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-