Україна є форпостом європейської цивілізації, шлях до вступу в ЄС буде прискорено – Центр стратегічних комунікацій

Україна є форпостом європейської цивілізації, шлях до вступу в ЄС буде прискорено – Центр стратегічних комунікацій

Укрінформ
Європа нарешті зрозуміла, що Україна є форпостом європейської цивілізації, і шлях до вступу в Європейський Союз буде прискорено.

Як передає Укрінформ, про це ідеться в дописі Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки у Фейсбуці.

Як заявила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, "українці є одними з нас, і ми хочемо, щоб вони до нас приєдналися".

За словами Прем’єра Словаччини Едуарда Хегера, "вони борються за себе, вони борються за нас – вони борються за свободу. Ми повинні розуміти, що вони захищають нашу систему, наші цінності, і ми маємо бути разом з ними. Тому немає часу вагатися з цього приводу". Хегер запропонував "спеціальні умови" прийому до ЄС для України.

Прем'єр-міністр Словенії Янез Янша і його польський колега Матеуш Моравецький закликали Європейську раду прийняти "швидкі та сміливі рішення", адже "якщо ЄС не розшириться, розшириться хтось інший".

Президент Польщі Анджей Дуда також закликав прискорити шлях до вступу України до Європейського Союзу.

За перспективу членства України в ЄС висловилися – експрезидент Польщі Александр Квасьнєвський, колишній Президент Естонії Керсти Кальюлайд, колишній Прем’єр-міністр Швеції Кард Більд, колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен та інші відомі політичні діячі.

"Для України з'являється історичний шанс – тому зараз треба вистояти в війні Росії проти нас: щоб потім одразу зробити гігантський стрибок", – зазначають у Центрі стратегічних комунікацій.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Республіки Корея прийняв рішення заблокувати імпорт стратегічних товарів до Росії та братиме участь у відключенні РФ від платіжної системи SWIFT.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-