США готові відправити до України експертів з розслідування воєнних злочинів - Венедіктова

США готові відправити до України експертів з розслідування воєнних злочинів - Венедіктова

Укрінформ
Сполучені Штати готові відправити до України експертів з розслідування воєнних злочинів та військових аналітиків.

Як передає Укрінформ, про це генеральний прокурор Ірина Венедіктова повідомила у Фейсбуці.

"Неймовірно міцна підтримка від наших партнерів зі США в боротьбі України за мир на нашій рідній землі. Провели онлайн зустріч із представниками Управління глобального кримінального правосуддя Державного департаменту США: послом із спецзавдань Майклом Козаком, 3-м послом США особливих повноважень з питань воєнних злочинів Джоном Клінтом Вільямсоном, старшим радником з питань політики Давідом Менделом-Ентоні та Еммою Гіліган - керівником напряму щодо України", - повідомила Венедіктова.

За її словами, Україні зараз потрібні найкращі фахівці з міжнародного права і юристи, які працювали із Міжнародним кримінальним судом в Гаазі. "Злочини агресора мають бути неодмінно покарані і світові знання та досвід для цього завдання дуже важливі", - підкреслила генпрокурор.

"Штати готові підтримати нас практично. США відправлять для допомоги нашим прокурорам команду експертів з розслідування воєнних злочинів та військових аналітиків. З ними ми зможемо зробити більше для притягнення до відповідальності воєнних злочинців загарбника", - наголосила Венедіктова.

Вона подякувала американським партнерам за кожне слово щирої підтримки і реальні кроки назустріч.

"Світ об‘єднується навколо України: заради миру, порядку і справедливого правосуддя", - підкреслила Венедіктова.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині у районі села Зеленівка окупанти розстріляли з автоматичної зброї Ділєрбека Шакірова – цивільного журналіста інформаційного щотижневика «Навколо тебе», члена Благодійного фонду “Дім надії”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-