Німецький Фонд Маршалла виступив із заявою на підтримку України

Німецький Фонд Маршалла виступив із заявою на підтримку України

Укрінформ
Президент Німецького фонду Маршалла Хізер Конлі (Heather Conley) виступила із заявою, в якій заявила про рішучу підтримку України, та зауважила, що події, які розгортаються після неспровокованої та безглуздої агресії Росії проти України, змінюють весь світовий устрій.

Як повідомляє Укрінформ, текст її заяви оприлюднений на сайті Німецького Фонду Маршалла.

«Як організація, призначенням якої є захист демократії та зміцнення трансатлантичних відносин, Німецький фонд Маршалла Сполучених Штатів у найбільш рішучих термінах засуджує злочинне та неспровоковане вторгнення Росії в Україну. Не існує абсолютно жодних виправдовувань для цієї повномасштабної військової атаки, як і не існує жодного виправдання для незаконної анексії Криму та окупації 7 відсотків території України у 2014 році, для окупації 20 відсотків Республіки Грузія у 2008 році, для триваючої та небажаної російської присутності у Молдові», - йдеться у заяві.

Конлі нагадала слова президента Байдена, що зараз настав час для ясності, переконання та єдності.

«З усією ясністю ми знаємо, що це – атака на Європу. Це атака на народ України. Це атака на свободи, які є дорогими для нас у демократичних суспільствах. Нас посилюють непохитні переконання та зобов’язання наших українських колег щодо права суверенних держав визначати своє власне майбутнє та повного відкидання припущень, що кордони можуть змінюватися силою. Це ті принципи, які робили трансатлантичну спільноту маяком безпеки та добробуту протягом 75 років», - наголосила керівниця Фонду Маршалла.

Вона наголосила на тому, що трансатлантична та міжнародна спільноти є єдиними у переконанні, що Росія грубо порушила Хартію Об’єднаних Націй, і ганебний акт війни, скоєний режимом Путіна, лише зміцнить єдність та рішучість НАТО.

«Трагічно, що народ України знову страждає від рук російського керівництва, як це вже траплялося за радянського господарювання. Але їхня самопожертва не буде даремною – наші цінності та свобода переможуть. Німецький фонд Маршалла більш рішуче, ніж будь-коли, відданий захисту цих цінностей», - додала Конлі.

Як повідомлялося, 24 лютого, близько 4 годин ранку, Російська Федерація розпочала війну проти України, завдала ракетно-бомбових ударів по населеним пунктам та інфраструктурі України, та почала наземний військовий наступ з різних напрямків.

Збройні Сили України, за підтримки усього народу, мужньо протистоять агресії та завдають великих втрат російським загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-