Рада підтримала збільшення оборонних видатків на 26,5 мільярда

Рада підтримала збільшення оборонних видатків на 26,5 мільярда

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила в цілому закон, який збільшує доходну та видаткову частину державного бюджету 2022 року на 26,5 млрд грн. З них 16 млрд грн направлено для Міністерства оборони на підвищення обороноздатності і безпеки держави.

Як передає кореспондент Укрінформу, за відповідний законопроект (№7012-д) «Про внесення змін до закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» проголосували 345 народних депутатів.

Закон передбачає направлення 16 млрд грн для Міністерства оборони на реалізацію заходів щодо підвищення обороноздатності і безпеки держави, 6 млрд грн - Міністерству внутрішніх справ, а також 587 млн грн Головному управлінню розвідки МОУ.

Читайте також: Рада дозволила оперативно виділяти гроші з бюджету на армію і безпеку

Крім того, 500 млн грн передбачено для Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій на забезпечення сталого водопостачання в Донецькій області та 200 млн грн - на усунення наслідків ескалації конфлікту в Донецькій та Луганській областях.

Крім цього, 3 млрд грн виділено Міністерству фінансів на обслуговування державного боргу. Джерелом покриття видатків бюджету пропонується визначити додаткові надходження від податку на додану вартість з ввезених на митну територію України товарів та допомоги, наданої ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 23 лютого прийняла закон про внесення змін до розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» Бюджетного кодексу України, який передбачає здійснення необхідних видатків на національну безпеку і оборону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-