Запровадження надзвичайного стану є необхідним – СБУ

Запровадження надзвичайного стану є необхідним – СБУ

Укрінформ
Рішення влади тимчасово запровадити надзвичайний стан є необхідним та виваженим.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

«Ситуація, в якій знаходиться наша держава, вимагає від нас єдності, спокою та рішучості. І готовності у будь-який момент часу задіяти всі можливості для захисту країни. Заради безпеки держави та нашої перемоги у гібридній війні ми маємо, перш за все, працювати на випередження, заздалегідь реагувати на виклики та продумувати кожен свій крок наперед, зважаючи на потенційний розвиток різноманітних сценаріїв», - ідеться у заяві СБУ.

У відомстві зазначають, що ескалація на Сході супроводжується спробами розхитати суспільство через панічні настрої, кібератаки, інформаційно-психологічні операції, активізацію російських агентів впливу та диверсійних груп тощо.

«Усі ці дестабілізаційні фактори знаходяться під особливою увагою СБУ. І введення надзвичайного стану надає додаткові інструменти для їх нейтралізації, покращення захисту об’єктів критичної інфраструктури та громадського порядку, недопущення диверсій, протидії іншим проявам гібридної війни», - сказано в повідомленні.

У СБУ також зауважили, що введення надзвичайного стану не означає, що життя громадян ускладниться, а всі передбачені законом механізми одразу будуть застосовані, адже кожен регіон України має свою безпекову специфіку.

Читайте також: Ситуацію в Харкові намагаються дестабілізувати - СБУ

«Так само немає підстав для нагнітання ситуації та поширення фейків - мова йде про введення саме надзвичайного, а не воєнного стану. Як тільки у цьому не буде необхідності, його буде відмінено. Наразі немає підстав для тривоги. Іде максимально злагоджена робота для найбільш ефективного захисту нашої країни та вашої безпеки», - ідеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, Рада національної безпеки і оборони України запропонувала ввести режим надзвичайного стану на всій території України, крім Донецької і Луганської областей. Після рішення РНБО Президент Володимир Зеленський має видати указ про НС в окремих областях, який упродовж двох днів повинна затвердити Верховна Рада на пленарному засіданні.

Надзвичайний стан в Україні може бути введено на строк не більш як 30 діб і не більш як 60 діб в окремих її місцевостях.

У разі необхідності НС може бути продовжений Президентом, але не більш як на 30 діб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-