Ситуацію в Харкові намагаються дестабілізувати - СБУ

Ситуацію в Харкові намагаються дестабілізувати - СБУ

Укрінформ
Ситуацію в Харкові намагаються дестабілізувати із застосуванням провокацій, зокрема, проти церков Української православної церкви, підпорядкованої Москві.

Про це на нараді в Харківськії облдержадміністрації повідомив начальник Управління СБ України в Харківській області Роман Дудін, передає кореспондент Укрінформу.

"Кожного дня ми вбачаємо активні спроби дестабілізувати ситуацію саме в місті Харкові. З позавчора на вчора було намагання здійснити підпал, теракт по відношенню до церкви так званого Московського патріархату", - зазначив Дудін.

Читайте також: Росіяни планували підпалити церкви у Харкові - СБУ перехопила розмову терористів

За його словами, виконавців провокації вдалося перехопити. Але Служба безпеки вбачає в цьому намагання штучно зробити привід для роздорів, створити міжконфесійну ворожнечу, збурити населення. Дудін назвав такі спроби елементом репертуару Гітлера чи Геббельса.

Читайте також: СБУ посилює контрдиверсійний захист стратегічних об’єктів України

Також він наголосив, що лише за вчорашній день було затримано три групи, які здійснювали фото- і відеофіксацію місць скупчення людей, об'єктів критичної інфраструктури. Він подякував штабу Антитерористичного центру за злагоджену роботу і попросив мешканців оперативно повідомляти про появу "незрозумілих" груп і осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-