Роспроп працює на підготовку розширення меж псевдореспублік — експерт

Роспроп працює на підготовку розширення меж псевдореспублік — експерт

Укрінформ
У подальшому зусилля російської пропаганди будуть спрямовані на те, щоб обґрунтувати необхідність розширення меж так званих Л/ДНР.

Таке на брифінгу в Укрінформі припустив керівник Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Ігор Соловей.

За спостереженнями аналітика, противник накачує інформаційне поле приводами для наступу на українські позиції, серед яких превалює розширення меж псевдореспублік.

“Окрім сфабрикованих конвеєрним способом casus belli (привід для війни - ред.) тепер обґрунтуванням агресії може стати необхідність відновлення “територіальної цілісності” визнаних псевдореспублік”, - зазначив Соловей.

За його словами, з цього приводу російське керівництво зробило кілька взаємосуперечливих заяв щодо подальшої їхньої долі і меж, в яких будуть існувати псевдореспубліки.

Читайте також: Путін заявив, що Росія визнає так звані «Л/ДНР» у межах Луганської та Донецької областей

“Спочатку ця невизначеність була започаткована словами глави МВС, який заявив, що пропонує визнати Л/ДНР у межах адміністративних кордонів Донецької, Луганської областей. Потім спікер МЗС заявила, що рішення про кордони наразі немає, чим підсилила невизначеність цього питання. Після цього голова комітету з питань СНД Держдуми публічно припустив, що визнання відбулося в межах областей, але пізніше спростував себе ж. І зрештою, прессекретар Путіна заявив, що Росія визнала ці утворення у кордонах, у яких вони самі себе визнають і уточнив, що це межі Донецької та Луганської областей”, - розповів Соловей.

Він нагадав, що території так званих Л/ДНР — це 29,6% Донецької області і 31,4% Луганської області.

“Можемо припустити, що в подальшому зусилля російської пропаганди будуть спрямовані на те, щоб обґрунтувати необхідність розширення цих анклавів”, - вважає аналітик.

Читайте також: Президент вигаданої країни: що Путін збрехав про Україну

Як повідомлялося, 21 лютого президент РФ Володимир Путін підписав укази про визнання двох самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України. Угоди між квазіреспубліками і Росією передбачають надання їм військової допомоги.

22 лютого Путін заявив, що кордони квазіреспублік "ДНР" і "ЛНР" прописані в їхніх "конституціях" і вони збігаються з кордонами Донецької та Луганської областей у складі України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-