Україна зможе запобігти захопленню конфіденційних даних у разі вторгнення Росії – Держспецзв'язку

Україна зможе запобігти захопленню конфіденційних даних у разі вторгнення Росії – Держспецзв'язку

Укрінформ
У разі вторгнення Росії українська сторона зможе запобігти захопленню конфіденційних даних та вжити інших заходів.

Як передає Укрінформ, про це сказав заступник голови Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України Віктор Жора в інтерв’ю Politico.

«У нас є плани і є сценарії… Ми можемо переїжджати в нові місця, ми можемо зберігати дані, ми можемо видаляти дані та запобігати захопленню всіх цих даних», навіть якщо російські сили візьмуть під контроль урядові установи", - сказав Жора.

За його словами, українська влада розробила плани з відключення центральних систем у Києві і передачі копій даних на резервні позиції.

Як повідомляв Укрінформ, 15 лютого DDoS-атак зазнали сайти Міністерства оборони та Збройних сил України. Були також зафіксовані перебої в роботі вебсервісів державних Ощадбанку і ПриватБанку.

Читайте також: Кібератака на Україну триває, однак ситуація контрольована – Держспецзв'язку

Президент Росії Володимир Путін 21 лютого оголосив про визнання маріонеткових утворень «Л/ДНР» та підписав відповідні укази.

Водночас він звинуватив Київ у ескалації ситуації в ОРДЛО, заявивши, що, начебто, Росія зробила все, аби зберегти територіальну цілісність України. Свій виступ Путін завершив погрозою Україні. Низка країн та ЄС оголосили санкції проти Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-