Данілов обгрунтував запровадження надзвичайного стану в Україні

Данілов обгрунтував запровадження надзвичайного стану в Україні

Укрінформ
Рішення про запровадження надзвичайного стану потрібне для того, щоб не дати Росії можливості дестабілізувати ситуацію в Україні.

Про це заявив на брифінгу секретар РНБО Олексій Данілов, передає кореспондент Укрінформу.

“Ви знаєте, що відбувається останні два-три дні на території Російської Федерації. Вони приймають там щодо нашої території якісь акти, вони підписують якісь документи, до чого не мають ніякого відношення. Це наша територія, це наша країна, і за нас приймати у них немає жодних повноважень. Ми маємо на це реагувати. Як один зі способів цього реагування для того, щоб вони не дестабілізували ситуацію на території нашої країни (запровадити надзвичайний стан - ред)”, - сказав Данілов.

Читайте також: Данілов пояснив, чи отримають військові додаткові повноваження в областях через НС

Він вкотре наголосив на тому, що питання дестабілізації ситуації в Україні для РФ є важливим питанням. “Тому й було прийнято сьогодні таке рішення", - додав Данілов.

Як повідомляв Укрінформ, Рада національної безпеки і оборони запропонувала запровадити режим надзвичайного стану на території України, крім Донецької і Луганської областей.

21 лютого президент РФ Володимир Путін підписав укази про визнання двох самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України. Угоди між цими квазіреспубліками і Росією передбачають надання їм військової допомоги. Росія, таким чином, відкрито визнала свою військову присутність на території ОРДЛО.

Читайте також: Данілов запевняє, що надзвичайний стан радикально не вплине на повсякденне життя

Лідери країн ЄС, США, Канади та більшості демократичних країн світу засудили дії Кремля, які є прямим порушенням міжнародного права та власних міжнародних зобов’язань Російської Федерації.

Рада федерації 22 лютого одностайно дозволила Путіну застосовувати російську армію за кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-