Данілов пояснив, чи отримають військові додаткові повноваження в областях через НС

Данілов пояснив, чи отримають військові додаткові повноваження в областях через НС

Укрінформ
Військові залучатимуться до роботи штабів у областях, де запроваджений надзвичайний стан, і згідно із законодавством вони мають усі необхідні повноваження для прийняття тих чи інших рішень.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу, відповідаючи на питання чи отримають військові додаткові повноваження, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Те, що стосується ситуації надзвичайного стану, є розуміння - там є сьогодні перелік тих установ, які будуть супроводжувати це. Це буде безпосередньо МВС, це безпосередньо СБУ, це спільні штаби з усіма органами, які є на території. До них будуть залучатись наші військові обов’язково. Президент дав доручення, щоб у складі кожного штабу обласного обов’язково був представник військових. У разі необхідності військові можуть приймати ті чи інші рішення. Я можу сказати, що у них на сьогодні є всі нормативно-правові документи для здійснення їх повноважень», - заявив Данілов.

Він звернув увагу на співпрацю органів місцевого самоврядування та військових у рамках дії закону «Про основи національного спротиву», який набув чинності з 1 січня 2022 року. Закон визначає правові та організаційні засади національного спротиву, основи його підготовки та ведення, завдання і повноваження сил безпеки та сил оборони з питань національного спротиву.

Читайте також: Данілов назвав кількість резервістів, яких можуть призвати у разі вторгнення

Як повідомлялося, Рада національної безпеки і оборони України запропонувала ввести режим надзвичайного стану на території України, крім Донецької і Луганської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-