Активісти пропонують віддати ВМС України підсанкційне судно Росії

Активісти пропонують віддати ВМС України підсанкційне судно Росії

Укрінформ
У Херсонському порту стоїть судно російської компанії «Веб-лізинг», яке потрапило під американські санкції. Активіст, колишній виконувач обов'язків Постійного представника Президента України в АРК Ізет Гданов пропонує його переобладнати та направити на захист морських рубежів України.

Про це він написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Російська компанія «Веб-лізинг» зараз потрапила під американські санкції, у нас є їх судно. Танкер «Механик Погодин» стоїть у Херсоні, у 2018 році причалили його Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим, Міністерство інфраструктури України, Головне управління СБУ в АР Крим та Державна прикордонна служба України на виконання указу Президента України», - написав Гданов.

Щодо танкера «Механик Погодин», вважає він, то його треба переобладнати та терміново віддати ВМС ЗС України, «і нехай захищає наші морські рубежі».

Читайте також: Кулеба закликав до більших санкцій проти РФ, аби зупинити Путіна

За словами Гданова, для ефективності санкцій потрібна «повна синхронізація списків та дій з міжнародними партнерами у двосторонньому порядку, компаніям та посіпакам Путіна буде цугцванг набагато швидше».

Ізет Гданов – колишній український держслужбовець, до окупації Криму обіймав посади начальника Управління з організації автомобільних перевезень та зв'язку Міністерства транспорту та зв'язку Автономної Республіки Крим, заступника міністра промислової політики, транспорту, зв'язку та паливно-енергетичного комплексу АРК.

Після окупації Криму з 2014 року – помічник-консультант депутата Верховної Ради Рефата Чубарова, член Меджлісу кримськотатарського народу, з 2015 року – заступник командира штабу Громадянської ініціативи блокади Криму.

З серпня 2017 року до липня 2019 року обіймав посаду першого заступника Постійного представника Президента України в АРК, виконував обов'язки Постійного представника Президента в АРК.

22 жовтня 2018 року потрапив до списку санкцій країни-агресора, яка ввела санкції проти компаній і громадян України, які завдають шкоди РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-