Держава має підтримати громадян, які хочуть переїхати з окупованих територій - Верещук

Держава має підтримати громадян, які хочуть переїхати з окупованих територій - Верещук

Укрінформ
Держава має зробити все від неї залежне, щоб підтримати своїх громадян, які хочуть переїхати з тимчасово окупованих територій.

Про це заявила віцепрем'єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в ефірі «1+1», повідомляє кореспондент Укрінформу.

Вона розповіла, що тим, хто наважиться на виїзд, планується запропонувати систему підтримки. «Ми пропрацювали з Президентом цілий алгоритм, як це буде виглядати - для молодих людей, тому що це працездатний вік, це люди, які хочуть навчатися. І пенсійне забезпечення – у нас є порядок виплат, ми його прийняли постановою. І зараз це буде стратегічно вирішуватися», - пояснила віцепрем'єр.

За її словами, з цією метою буде створено фонд, також розробляється відповідна програма.

Читайте також: Росія взяла людей в ОРДЛО у заручники – Верещук

Принагідно Верещук закликала громадян утриматися від перетину КПВВ в бік тимчасово окупованих територій.

«Ви знаєте, яка там зараз ситуація, там незаконно мобілізують, фактично беруть в заручники людей. І в Криму так само. Це міжнародний злочин, і за це буде відповідати Російська Федерація», - наголосила вона.

Читайте також: Росія несе повну відповідальність за все, що відбувається в ОРДЛО - Верещук

Як повідомляв Укрінформ, президент Росії Володимир Путін 21 лютого оголосив про визнання незалежності маріонеткових утворень "Л/ДНР" та підписав відповідні укази.

22 лютого на спеціальній, екстрено скликаній пресконференції у Кремлі він заявив, що Росія визнає так звані "ДНР" та "ЛНР" у межах Донецької та Луганської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-