Світ має показати дуже швидку санкційну відповідь — Зеленський

Світ має показати дуже швидку санкційну відповідь — Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський переконаний, що світові лідери повинні відреагувати на агресивні дії Росії швидкою і потужною санкційною політикою.

Про це він заявив під час спільної з Президентом Естонії Аларом Карісом пресконференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Росія визнала "Л/ДНР", як вона це зробила? Дуже швидко! Реакція повинна бути такою ж швидкою. Учора я розмовляв увечері з паном Макроном, паном Шольцем, паном Джонсоном, паном Дудою, паном Байденом. Усі вони, я вважаю, сьогодні мають показати дуже швидку відповідь, швидку підтримку, швидку допомогу. На сьогодні це найпотужніша санкційна допомога", - сказав Зеленський.

Читайте також: Військова допомога Україні: Естонія може направити інструкторів для тероборони

Він запевнив, що Україна вдячна будь-якій допомозі, у тому числі дипломатичній і озброєнням.

"Але санкційна політика - це більш потужна політика, яка дійсно буде впливати на подальшу імовірну ескалацію з боку Російської Федерації. Не чекати, коли вона (ескалація - ред.) буде, тому що вже перші кроки цієї агресії зроблені", - додав глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, 21 лютого президент Росії підписав укази про визнання двох самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України. Угоди між цими квазіреспубліками і Росією передбачають надання їм військової допомоги. Росія, таким чином, відкрито визнала свою військову присутність на території ОРДЛО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-