ЗСУ готові максимально протидіяти ворогу – Залужний

ЗСУ готові максимально протидіяти ворогу – Залужний

Укрінформ
Головнокомандувач Збройних Сил Валерій Залужний під час телефонної розмови з головою Об’єднаного комітету начальників штабів Сполучених Штатів Америки генералом Марком Міллі наголосив, що ЗСУ готові максимально протидіяти ворогу.

Як передає Укрінформ, про це Головнокомандувач ЗС України повідомив у Фейсбуці.

"Провів чергову телефонну розмову з Головою Об’єднаного комітету начальників штабів Сполучених Штатів Америки генералом Марком Міллі. Обмінялися оцінками безпекової ситуації довкола України", - ідеться у повідомленні.

Командувач повідомив співрозмовнику про те, що Російська Федерація продовжує утримувати біля українських кордонів багатотисячне угруповання військ, активізувала бойові дії на сході України, а також операції в кібер- та інформаційному просторах.

Читайте також: Ватажки «Л/ДНР» просять Путіна визнати незалежність їхніх «республік»

"Запевнив генерала Міллі, що якою б не була ця сила біля наших кордонів та на тимчасово окупованих територіях, я і мої підлеглі будемо захищатися. Ми готові максимально протидіяти ворогу. Для нас війна почалася у 2014 році, і ми пройшли її гарячу фазу. Ми, військові, добре знаємо і зробимо свою справу. Але щоб уникнути великих жертв, необхідно приймати дипломатичні рішення", - наголосив Залужний.

Як повідомляв Укрінформ, З 17-18 лютого розпочалося загострення ситуації на сході України. 18 лютого, у п'ятницю, керівництвом маріонеткових "республік" ОРДЛО було заявлено про початок евакуації жінок, дітей, людей похилого віку, насамперед із населених пунктів на лінії розмежування через нібито наступ ЗСУ. У суботу в "ЛНР" та "ДНР" було оголошено загальну мобілізацію чоловіків.

Залужний в свою чергу звернувся до жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей, наголосивши, що Україна не проводить жодних наступальних операцій на сході України, та закликав не вірити брехні окупантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-