Джонсон говорить про ризик «найбільшої війни в Європі з 1945 року»

Джонсон говорить про ризик «найбільшої війни в Європі з 1945 року»

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що дані свідчать про те, що Росія планує «найбільшу війну в Європі з 1945 року».

Як передає Укрінформ, про це він повідомив в інтерв'ю ВВС на полях Мюнхенської конференції.

«Боюсь, що план, який ми бачимо, призначений для чогось, що може стати справді найбільшою війною в Європі з 1945 року лише з погляду масштабу», - сказав прем'єр-міністр.

На його думку, є всі ознаки того, що цей «план у певному сенсі вже розпочався».

За словами Джонсона, розвідка припускає, що Росія має намір розпочати вторгнення та оточити українську столицю Київ.

Джонсон також зазначив, що Велика Британія запровадить проти Росії санкції, які йдуть ще значно далі, ніж передбачалося раніше. Він сказав, що Велика Британія і США зупинять російські компанії, які «торгують у фунтах і доларах». Цей крок, за словами Джонсона, «дуже сильно вдарить» своїми наслідками.

Протягом останніх тижнів західні чиновники попереджають, що Росія може розпочати вторгнення у будь-який час, але Росія спростовує ці твердження, заявляючи, що війська проводять військові навчання у регіоні.

Читайте також: Росія має припинити агресію проти України – австрійська депутатка

Як повідомляв Укрінформ, Мюнхенська конференція з питань безпеки проходить 18-20 лютого оф-лайн. Участь у ній беруть близько 30 глав держав та урядів, зокрема Президент України Володимир Зеленський, і більш як 100 міністрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-