Залужний назвав брехнею інформацію росЗМІ про «обстріли» з боку України

Залужний назвав брехнею інформацію росЗМІ про «обстріли» з боку України

Укрінформ
Інформація, що поширюється у російських ЗМІ про начебто обстріли Україною території Ростовської області, є відвертою брехнею і провокацією.

Як передає Укрінформ, про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, повідомляє пресслужба МОУ.

«Інформація, що активно поширюється в російських ЗМІ про нібито обстріли території Ростовської області Збройними Силами України, є відвертою брехнею та провокацією. Адже для створення „сенсаційних повідомлень“ окупанти використовують підготовлені і оприлюднені ними фейки ще 2014 року», — наголосив Залужний.

Читайте також: Світ не повірить у вигадки Кремля для виправдання агресії проти УкраїниБербок

Зокрема, за його словами, фейковим є повідомлення про розриви буцімто українського реактивного снаряду від РСЗВ «Град» і 122 мм снаряду в Ростовській області.

«Варто наголосити, що артилерійські підрозділи зі складу Об’єднаних сил перебувають в районах відведення на відстані понад 21 км від лінії зіткнення, що перевищує максимальну дальність стрільби реактивних систем залпового вогню „Град“ та 122-мм гармати, які є на озброєнні ЗС України», — додав Головнокомандувач ЗСУ.

Читайте також: В ОП назвали обстріли Ростовської області «заготовками» окупантів

Відтак за відсутності будь-яких агресивних дій з боку українських захисників загарбники самі підривають об’єкти інфраструктури на тимчасово окупованих територіях, здійснюють хаотичні обстріли населених пунктів та свідомо продукують брехливі повідомлення, наголосив Залужний.

Як повідомляв Укрінформ, російсько-окупаційні війська, станом на 17 годину суботи, 70 разів порушили режим повного припинення вогню в районі проведення операції Об'єднаних сил, загинуло двоє українських військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-