Зеленський поскаржився на відсутність превентивних санкцій проти РФ

Зеленський поскаржився на відсутність превентивних санкцій проти РФ

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський розповів, що у розмовах з окремими міжнародними політиками намагався домовитись про запровадження санкцій до того, як Кремль почне широкомасштабний наступ на Україну. Однак ці заклики не знайшли відгуку.

Про це він заявив на Мюнхенській безпековій конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ви мені кажете, що 100% війна буде за декілька днів, то чого ви чекаєте? Нам не потрібні ваші санкції після того, як буде бомбардування чи як будуть стріляти по нашій державі, чи якщо у нас не буде більше кордонів, чи у нас не буде економіки, чи будуть окуповані частини нашої держави. Навіщо нам ці санкції?», - наголосив Зеленський.

Читайте також: У США пояснили, які санкції вдарять по економіці РФ у разі вторгнення в Україну

Відповідаючи на уточнююче питання чи хоче він, аби санкції були запроваджені вже зараз, Зеленський відзначив, що не розраховує на негайне їх запровадження, але наразі міжнародні партнери не погоджуються навіть надати перелік можливих санкцій щодо Росії.

«Якщо Росія відводить війська – немає питань про санкції. Але сьогодні навіть питання превентивних публікацій санкцій - що станеться, якщо буде війна, - навіть це питання не має підтримки. Тоді, давайте будемо відвертими, у мене виникає запитання: якщо зараз не можна говорити про те, що буде застосовано проти кого, то, коли буде війна, чи буде це застосовано?», - запитав глава держави.

Читайте також: Джонсон: Якщо Путін вважає, що НАТО відступить - він переконається, що все буде навпаки

Як повідомляв Укрінформ, у Мюнхені проходить конференція з безпеки, яка є одним із ключових аналітичних форумів для обговорення загроз та викликів, що постають перед континентом у цій сфері. Однією з ключових тем для обговорення цього року є військове нарощування Росії вздовж кордонів України та наслідки цих дій для всієї системи європейської та євроатлантичної безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-