Україна закликала світ засудити провокації Росії на Донбасі

Україна закликала світ засудити провокації Росії на Донбасі

Заява
Укрінформ
Міністерство закордонних справ України оприлюднило заяву щодо загострення Росією безпекової ситуації на Донбасі.

Як передає Укрінформ, відповідну заяву було оприлюднено на сайті МЗС. 

«Українські громадяни мешкають по обидва боки лінії розмежування. Їхній мир, безпека та добробут є абсолютним пріоритетом для Української держави. Твердження про нібито намір української влади розпочати наступальну операцію на тимчасово окупованих територіях в Донецькій та Луганській областях не відповідають дійсності», - ідеться в заяві.

Читайте також: Жодного наказу щодо звільнення ОРДЛО силовим шляхом немає — Данілов

Також МЗС зазначає, що Україна не проводить та не планує жодних диверсій на Донбасі, тоді як РФ розгортає кампанію із поширення масованої дезінформації, збільшує кількість обстрілів українських позицій та цивільної інфраструктури із забороненої Мінськими угодами зброї та здійснює ескалацію безпекової ситуації.

Читайте також: Окупанти готуються підірвати низку об'єктів у Донецьку – розвідка

«Закликаємо міжнародне співтовариство - іноземні держави та міжнародні організації - негайно засудити провокації Російської Федерації та її окупаційних адміністрацій на Донбасі, які підважують процес політико-дипломатичного врегулювання», - ідеться в заяві закордонного відомства.

Читайте також: Центр стратегічних комунікацій заявляє, що «вибух» у Донецьку – провокація окупантів

Як повідомляв Укрінформ, президент Росії Володимир Путін пообіцяв кожному мешканцю так званих «Л/ДНР» по 10 тисяч рублів, якщо вони погодяться на «евакуацію» на територію Ростовської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-