Фінансування армії є безпрецедентно високим – Шмигаль

Фінансування армії є безпрецедентно високим – Шмигаль

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль наголошує, що фінансування армії є безпрецедентно високим.

Про це він сказав під час Години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Фінансування армії та кошти на модернізацію армії та кошти на озброєння у 2022 році - на безпрецедентно високому рівні. Видатки Міністерства оборони - більші, ніж на 16 млрд грн у порівнянні із минулим роком. На розвиток та модернізацію техніки виділено на 25% більше, ніж минулого року», - сказав Шмигаль.

За його словами, середня заплата молодшого офіцера в армії складає близько 15 тисяч гривень, а додаткові доплати за службу на передовій – від 6,5 до 16 тис. грн. За ініціативи Президента Володимира Зеленського виплати військовослужбовцям Збройних Сил будуть підвищені на 30% з 1 березня 2022 року.

Читайте також: Економіка багато у чому залежить від спокою українців – Шмигаль

Шмигаль також визнав, що нині кількість кібератак збільшилася. Україна активно співпрацює з міжнародними партнерами аби відбивати їх якомога ефективніше, наголосив він.

Читайте також: Імовірність вторгнення РФ в Україну оцінюється як невисока – Резніков

Як повідомляв Укрінформ, відповідне рішення КМУ ухвалив 14 лютого. Крім того, до 20% від початку 2022 року зросте грошове забезпечення військовослужбовців Державної прикордонної служби та Національної гвардії (з урахуванням ухваленого рішення про підвищення на 10% з 1 лютого). Це передбачено в плані заходів, який уряд схвалив на виконання указу Президента від 14 лютого 2022 р. №53/2022 «Про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-